LIVRARE GRATUITĂ LA COMENZILE PESTE 450 LEI

Coșul meu

De ce un somn odihnitor ți-ar putea schimba viața?

Fie că ne-am distrat în oraș până la primele ore ale dimineții, am avut o noapte grea ca proaspăt părinți sau am vizionat 10 episoade din serialul preferat pe Netflix, știm cu toții sentimentul „am avut doar 4 ore de somn”.

Somnul joacă un rol cheie în fiecare aspect al vieții noastre, de la luarea deciziilor până la creșterea în greutate. In continuare, va vom împărtăși motivele pentru care ar trebui să dormiți cele 7-9 ore recomandate în fiecare noapte și de ce mintea, corpul și sufletul dvs. vă vor mulțumi pentru asta.

1.VEI FI MAI ACTIV

Nu este un secret faptul că ne simțim consumați de energie atunci când nu dormim suficient – totul se simte ca un efort mai mare decât este, este dificil să vă concentrați asupra sarcinilor zilnice și există o greutate pe pleoape care pur și simplu nu va dispărea ( indiferent câte latte-uri încerci).Acest lucru se datorează faptului că organismul nostru are nevoie de timp pentru a se odihni și a se recupera, și face acest lucru în timp ce dormiți. Nepermițându-i corpului odihna necesară, poate duce la oboseală mintală în ziua următoare. Acest lucru poate afecta  întreaga funcționare a creierului nostru, de la atenție, până la evaluarea riscurilor, până la timpii de reacție.

Totodată, creierul tău îți organizează gândurile și transformă amintirile pe termen scurt în amintiri pe termen lung în timp ce dormi – prin urmare simțim adesea că ne trezim cu un cap mult mai limpede dimineața și de aceea suntem deseori sfătuiți să „dormim” pe problemele noastre. Atunci când va odihniți suficient, vă veți menține nivelul de energie și concentrație ridicat și veți fi siguri ca profitați din plin de ziua care vă așteaptă.

2. CORPUL TĂU ÎTI VA MULȚUMI

Dacă nu dormiți suficient, veți avea nevoie de mai mult combustibil pentru orele suplimentare de activitate – corpul vostru știe acest lucru și va crește pofta de hrană pentru a umple golul energetic. Acest lucru vă poate face controlarea poftei de mâncare dificila, în special mai târziu în timpul zilei, când nivelurile de energie sunt epuizate.

Privarea de somn a fost, de asemenea, corelata cu modificări ale nivelului de hormoni care semnalează foamea și plenitudinea în organism – aceste modificări vă fac mai probabil să optați pentru mâncăruri nesănătoase și rapide, în locul unor alternative mai sănătoase. În acest fel, somnul joacă un rol foarte important în modul în care corpul vostru folosește energie, iar lipsa somnului poate fi un set back pentru mulți oameni atunci când încearcă să controleze creșterea în greutate sau obiceiurile alimentare.

3.SĂNĂTATE MINTALĂ ÎMBUNĂTĂȚITĂ

Stresul și anxietatea vieții de zi cu zi au obiceiul de a-și face simțită prezența chiar în momentul în care încercăm să adormim – te găsești vreodată cu ochii pe tavan noaptea, îngrijorându-te de ceva care îți scapă total de sub control? Și apoi te îngrijorează faptul că este ora 4 dimineața și te trezești în 3 ore? Dintr-o dată este un ciclu zilnic vicios de letargie, stare de spirit scăzută, anxietate și lipsa de somn. Da, îl cunoaștem cu toții, prin urmare, nu este o surpriză faptul că persoanele mereu pe fugă prezintă un risc mai mare de a dezvolta o sănătate mintală slabă decât cele care se odihnesc in mod constant 8 ore pe zi.

4.ALTE CÂTEVA MICI ARGUMENTE

Indiferent dacă  aveți neînțelegeri cu colegii de la birou sau partenerul de viața, cele 8 ore de somn va pot ajuta să dezvoltați relații pozitive cu aceștia prin reducerea iritabilității și defensivității. Mai mult, s-a dovedit științific ca odihna suficienta ajuta pentru a va îmbunătăți abilitățile de comunicare, ascultare și raționament – deci, dacă vă aflați în contradictoriu cu cineva, veți fi bine echipați sa rezolvați situația rapid si pașnic.

De ce nu încercați una dintre fețele de pernă din mătase naturală de dud? Nu numai că sunt special concepute pentru a va îmbunătăți sănătatea pielii și a părului, ci și pentru reglarea temperaturii corpului și confortul dvs. – două ingrediente cheie pentru o noapte odihnitoare.

După a noapte petrecută pe perna SilkyWay, oboseala va deveni doar un vis neplăcut.

We love:

Folosim cookie-uri și instrumente similare pentru a îmbunătăți experiența ta, a furniza serviciile noastre, a livra publicitate relevantă și a face îmbunătățiri.